MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Green Key

Timboektoe draagt zorg voor mens en milieu door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. We nemen de verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsvoering op onze werknemers, het milieu en ons bedrijf. We maken bewust onze keuzes en we zoeken continu naar de balans tussen People, Planet en Profit. Om dit te bereiken nemen wij de volgende maatregelen.

  • Als we investeren in nieuwe apparatuur, kiezen we voor duurzame oplossingen.
  • Bij de inkoop van producten letten wij er op dat wij met de aankoop onze negatieve impact verminderen, wij proberen bij te dragen aan eerlijke handel.
  • We zorgen voor continuïteit van ons bedrijf, want we willen een stabiel inkomen bieden voor onze werknemers.
  • We dragen graag bij aan goede doelen bijv. met cadeaus, geld of vrijwilligerswerk.
  • We zijn constant bezig om onze CO2 voetafdruk te verkleinen.
  • We zijn constant bezig met het verduurzamen van ons inkoopproces.

Dit heeft er voor gezorgd dat wij in april 2017 het Green Key Goud keurmerk hebben mogen ontvangen!

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er
alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. In Nederland zijn er circa 650 locaties met een Green Key, maar slechts 15 strandpaviljoens.
Kijk voor meer informatie op Greenkey.nl.

Concreet

We hebben 100 zonnepanelen op het dak, en een groen stroomcontract afgesloten. We hebben een elektrische boiler gekocht en een hotfill vaatwasmachine zodat die met groene energie wordt opgewarmd. Ons gasverbruik compenseren we door te doneren aan Trees4All.nl. De crew kan nu schoonmaken met gezondere schoonmaakmiddelen met een EU ecolabel. Ze gebruiken nooit te veel zeep door de automatische zeepdispenser.

Het gebouw is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, de tegels achter zijn gemaakt van gerecycled PVC en we hebben kurk en bamboe gebruikt voor de wandversiering. Ons sanitair gaat heel zuinig om met water en we hebben sensoren in 9 ruimtes ter voorkoming van energieverlies. We gaan ook zuinig om met papier. We komen zo veel mogelijk bio-groenten en als het niet bio is, is het wel lokaal. We hebben alle ongezonde, kant-en-klare snacks vervangen door zelfgemaakte of gezonde snacks.

Onze chef let er op dat we alleen maar vis serveren die niet overbevist zijn, of die op de juiste manier gekweekt zijn zonder overmatig antibiotica gebruik. We letten goed op dat we de porties goed uitkienen zodat we geen voedsel hoeven weg te gooien, en we zamelen swill-afval in zodat dat weer in de kringloop kan worden opgenomen.

28-03-2017, Velsen-Noord

Jonathan, Dennis & de Crew

 

 

 

Onze duurzame leveranciers

 

Lindenhoff bij Timboektoe

Vanmenno brood bij Timboektoe

Doelen die wij steunen

  

 

 

Sluiten